Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 15:16
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Privatni krediti

Što su privatni krediti

Široko definiran, privatni krediti ciljaju na vlasništvo nad korporativnom, fizičkom (isključujući nekretninu) ili financijskom imovinom s višim prinosom koja se nalazi u privatnoj strukturi partnerstva privatnog “zaključanog” fonda. Kreditna izloženost može biti ili pravna osoba (otplata dolazi iz novčanih tijekova koje generira operativna tvrtka) ili imovina (otplata dolazi iz novčanih tokova generiranih fizičkom ili ezoteričnom imovinom). Strategije uključene u privatnu kreditnu zaštitu mogu se općenito kategorizirati ili kao „očuvanje kapitala“ ili „maksimiziranje povrata“. Strategije očuvanja kapitala, poput tradicionalnih mezanina usmjerenih na sponzore i starijih dužničkih fondova, nastoje donijeti predvidljive povrate, istovremeno štiteći od gubitaka. Ti su portfelji obično negativno iskrivljeni, s malo gubitaka i još manje neočekivanih dobitaka. Strategije za maksimiziranje povrata uključuju korporativne kreditne fondove u nevolji i fondove koji su usredotočeni na procjenu kapitala. Ta sredstva nude mogućnost veće dobiti i često se obično raspodjeljuju u pozitivno iskrivljene portfelje. Strategije koje se ne mogu lako svrstati u jednu od ovih kategorija ili su oportunističke (ulaganje preko kreditnog spektra, koliko to dopuštaju tržišne prilike) ili strategije financiranja nišama / specijalnostima, poput zrakoplovnih financija ili naknada za zdravstvenu zaštitu. Oportunističke i posebne strategije financiranja moraju se procijeniti pojedinačno kako bi se utvrdila odgovarajuća očekivanja za rizik i povrat. S obzirom na različite strategije, privatni kredit može se nalaziti u različitim dijelovima portfelja investitora. Strategije s većim očekivanim porastom, poput problematičnog povećanja vrijednosti kredita ili kapitala, mogu se naći u raspodjeli privatnog kapitala. Strategije za koje se očekuje da će se vratiti nešto manje, poput kreditnih prilika ili tradicionalnog polukatu, mogu se nalaziti u “posebnim situacijama” ili “oportunističkim” kantama. Strategije slabijeg prinosa, poput duga za starije osobe, mogu se nalaziti u fiksnom dohotku ili alternativnom kreditu. Zanimljivo je da se raspodjela duga za starije osobe u mnogim portfeljima sve više definira kao neovisna, samostalna klasa imovine. Ukratko, privatne kreditne strategije mogu se koristiti za poboljšanje ili diverzifikaciju tradicionalnih raspodjela kao što su fiksni dohodak ili privatni kapital. Istodobno, privatni krediti mogu biti izvrsna samostalna raspodjela u portfelju, jer njegove različite strategije nude niz rizika i prinosa šireg od nekih drugih privatnih klasa imovine.

Privatni krediti za očuvanje kapitala

Strategije procjene kapitala imaju tendenciju biti nominalni dug ili instrumenti slični kapitalu koji često funkcioniraju kao zamjena za privatni kapital. Tvrtke u vlasništvu poduzetnika ili obitelji koje traže kapital, ali oklijevaju predati kontrolu, obratit će se pružateljima usluga procjene strukturiranog kapitala ili podređenog kapitala kako bi zadovoljile svoje potrebe za financiranjem. Izvor ovih vrsta ulaganja nije jednostavan i potrebna je široka mreža savjetnika za profesionalne usluge i drugih koji mogu pomoći u identificiranju obiteljskih tvrtki, sponzora bez fondova i drugih koji žele rasti svoje tvrtke bez privatnog kapitala. Ti investitori moraju pokazati veliku kreativnost u strukturiranju instrumenata po mjeri koji udovoljavaju specifičnim potrebama svakog zajmoprimca kada su u pitanju privatni krediti. Ti menadžeri obično izravno ulažu u nesponzorirana poduzeća nižeg srednjeg tržišta. Instrumenti su obično podređeni dug ili prioritetni kapital, koji niti prijete starijim vjerovnicima niti umanjuju redovni kapital. U strukturi kapitala, oni se udobno uklapaju između vlasništva i starijih zajmodavaca kako bi osigurali kapital za rast ili stjecanje vlasnicima koji su spremni platiti visoki kupon kako bi se izbjeglo razrjeđivanje. Menadžeri za procjenu kapitala mogu pokazati sklonost izloženostima sličnim dugu ili kapitalu, ali većina će ih imati i jedno i drugo. Instrumenti slični dugu često zadržavaju više prava vjerovnika od strukturiranog kapitala u obliku zavjeta, založnog prava i drugih mjera. Atribut ove strategije razlikuje se u relativno većem oslanjanju na visoke kupone za smanjenje rizika i povrat. Prinosi na razini imovine trebali bi biti nešto niži od onih kod strategija sličnih kapitalu, ali veći od tradicionalnih mezanina. S druge strane, instrumenti slični kapitalu često imaju niz kupona, naknada i komponenata sličnih kapitalu. Nerijetko je vidjeti da ovi menadžeri velik dio svojih povrata dobivaju iz preferencija za likvidaciju, PIK-ovih kamata, naknada za uspjeh, kazni za otplatu i sličnih uvjeta. Jedan od rizika ovih strategija je raspršivanje ishoda. Očekivani bruto prinos trebao bi dosegnuti sredinu tinejdžera, dok bi porast mogao doseći i do dvadesetih, likvidnost je također niska, životni vijek fonda se kreće od osam do deset godina. Trenutni prinos ovisi o željama pojedinog menadžera. Zajedno s kreditnim menadžerima u nevolji, rizici, prinosi i likvidnost menadžera aprecijacije kapitala, posebno na rizičnijem kraju spektra, najsličniji su riziku privatnog kapitala; kao rezultat, ove se rizičnije strategije često mogu naći ili u privatnom kapitalu ili u dodjeli kada su u pitanju privatni krediti u portfelju investitora.

Privatni krediti i proces ulaganja

Svi privatni kreditni menadžeri, osim kreditnih menadžera u nevolji, prvo identificiraju stranku koja zahtijeva financiranje kada su opcija privatni krediti. Velika većina privatnih upravitelja kredita ne može apriori utvrditi određene mogućnosti, već umjesto toga mora pričekati vlasnike imovine (buduće zajmoprimce ili prodavače) da im se obrate. Za razliku od kreditnih investitora u nevolji, čiji se investicijski svemir obično objavljuje na Bloombergu, drugi privatni kreditni menadžeri moraju biti aktivniji u svojim izvorima. To obično zahtijeva održavanje mreže pouzdanih izvora mogućnosti financiranja čestom osobnom interakcijom i stalnim kontaktom. Bez obzira traži li menadžer zajmoprimca, prekinuto udruživanje ili skup NPL-ova, prvi korak je identificiranje privatnog kapitala, agenta udruživanja ili prodavatelja NPL-a. Privatni kreditni menadžeri zatim ulaze u fazu dubinske provjere tijekom koje procjenjuju rizike koji prate njihovo financiranje. Ova faza također uključuje strukturiranje vrijednosnog papira. Za razliku od tipičnog fonda privatnog kapitala koji kupuje uobičajene dionice i zato većinu svojih rasprava usmjerava na cijenu, mnogi upravitelji privatnih kredita moraju uzeti u obzir detalje poput novčanih ili PIK-ovih kamatnih stopa, roka trajanja instrumenta, staža, kolaterala, predujmova, amortizacije, savezi i tako dalje. Istodobno, neke se strategije privatnog kreditiranja najviše brinu oko cijene. Uključuju kreditne menadžere u nevolji, kupce NPL-a i kupce stream-a. Nakon što se privatni krediti financiraju ili imovina kupi, postupak se počinje dramatičnije razilaziti. Mezzanine menadžeri i stariji menadžeri dugova nadaju se pasivnom pristupu upravljanju portfeljem jer samo problematični zajmoprimci zahtijevaju čestu pažnju. Opskrbljeni kreditni menadžeri specijalizirani za dogovorena rješenja započinju niz dugih razgovora s drugim zajmodavcima i upravom tvrtke kako bi došli do profitabilnog ishoda. Upravitelji NPL-a zapošljavaju vlastite ili nezavisne servisere koji izvršavaju svakodnevni zadatak pozivanja izmirenih dužnika izravno na pregovaranje o novom planu plaćanja ili prodaji imovine. Neki menadžeri autorskih prava imaju čak i timove marketinških profesionalaca koji imaju zadatak postavljati pjesme čija prava fond posjeduje u nove filmove, televizijske reklame i druge medije kako bi povećali prihod. Nakon ove razlike u upravljanju portfeljem, procesi se ponovno spajaju na tipičnim izlazima za privatne kreditne menadžere: refinanciranje ili samolikvidnost. Gotovo sve strategije koje smo opisali bit će izložene imovini koja ima ili ograničeni vijek trajanja ili jasan tok novčanih tokova koji bi trebali predvidljivo nadoknaditi glavnicu i stvoriti povrat. Zdravi zajam ima datum dospijeća i isplate kupona, NPL fond imat će dogovorena plaćanja, a tantijemi imaju statistički predvidljiv tok. Ova značajka razlikuje privatni kredit od ostalih privatnih alternativnih strategija.

         
Ocjena: 4.8 / 5 (581 ocjena)