Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 15:16
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

HPB krediti za umirovljenike

Što su to HPB krediti za umirovljenike?

Razmišljate o podizanju kredita za umirovljenike u HPB banci, ali prije konačne odluke želite znati nešto više o tome što su to HPB krediti za umirovljenike? Ako je tako, onda ste na pravom mjestu, jer upravo vam ovaj tekst donosi sve potrebne informacije koje morate znati prije donošenja konačne odluke. HPB krediti za umirovljenike su posebno osmišljena vrsta kredita, kojoj je cilj omogućiti populaciji umirovljenika lakše dolaženje do novih financijskih sredstava.

Naime, zbog svoje životne dobi i relativno malih mjesečnih primanja, umirovljenici nisu baš poželjna grupa klijenata za većinu banaka. Ali ne i za HPB banku. HPB banka je svjesna situacije da ljudi sve duže žive u mirovini i da se zbog toga smanjio rizik kod davanja kredita takvim osobama.

Nadalje svjesni su da i oni zaslužuju kvalitetniji život bez obzira na svoju životnu dob. Posebno osmišljeni krediti za umirovljenike će svim umirovljenicima, koji zadovoljavaju uvjete, omogućiti da i u svojoj trećoj životnoj dobi ispune sve svoje želje i potrebe. To može biti egzotično putovanje u inozemstvo ili nekakvo putovanje unutar Republike Hrvatske ili pak bilo koja druga želja koju poželi korisnik ove vrste kredita.

HPB krediti za umirovljenike uvjeti

Kako bi određeni umirovljenik postao korisnik HPB kredita za umirovljenik, mora zadovoljiti određene uvjete. HPB krediti za umirovljenike su namijenjeni osobama koje primaju mirovinu i koje će u trenutku otplate kredita biti mlađe od 75 godina.

No, uz samog korisnika kredita, sudionici kredita mogu biti solidaran dužnik i solidaran jamac. Da bi netko bio solidarni dužnik ili solidarni jamac mora biti punoljetna osoba. Ako je ta osoba uz to radno aktivna, onda u trenutku otplate kredita ne smije biti starija od 67 godina. HPB krediti za umirovljenike se mogu ugovoriti na minimalni iznos od 400 eura, a na maksimalni iznos od 6000 eura.

Minimalni rok otplate za ugovoreni iznos kredita je dvije godine, a maksimalni rok otplate je 7 godina. Na dobiveni iznos kredita se može ugovoriti fiksna ili promjenjiva kamatna stopa, sve ovisno o tome koju želi korisnik kredita. Fiksna kamatna stopa iznosi 6,70%, a promjenjiva 6,50%. Za dobiveni kredit se zaračunava i naknada u visini od 0,50% ukupnog iznosa kredita.

HPB krediti za umirovljenike dodatne informacije

Prije nego donesete konačnu odluku o podizanju kredita za umirovljenike u HPB banci, bilo bi poželjno da znate još neke dodatne informacije koje se vežu na navedene kredite. Dobro je znati da ukoliko se zahtjev za ovu vrstu kredita preda prije 30. 06. 2021. godine, da onda HPB banka neće naplatiti naknadu za obradu tog isto kreditnog zahtjeva.

HPB krediti za umirovljenike se mogu ugovoriti direktno u bilo kojoj poslovnici HPB banke ili putem online obrasca, koji se nalazi na službenoj Internet stranici HPB banke. HPB krediti za umirovljenike se mogu dobiti po povoljnijim uvjetima ukoliko korisnik otvori račun u HPB banci.

Dokumenti koji su potrebni za dobivanje ove vrste kredita su: već spomenuti zahtjev za kredit, kopija važeće osobne iskaznice i kopija osobnih iskaznica svih ostalih dionika, ako postoje te dokumenti koji dokazuju vašu kreditnu sposobnost. Dokumenti kojima se dokazuje kreditna sposobnost su: original zadnje obavijesti o mirovini i potvrda o visini mirovine (nju izdaje Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje). Ako ste korisnik inozemne mirovine, onda morate dostaviti prijevod rješenja o mirovini.

         
Ocjena: 4.6 / 5 (588 ocjena)