Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 11:10
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

HPB krediti za branitelje

Što su to HPB krediti za branitelje

S obzirom da je Republiku Hrvatsku zadesio rat na početku 90-ih godina 20. stoljeća, danas u Hrvatskoj živi veliki broj branitelja, koji su obranili svoju domovinu u navedenom ratu. To je jako osjetljiva grupa ljudi i važno je da se prema njoj postupa sa poštovanjem, koje svakako zaslužuju.

Upravo je zbog toga HPB banka, zajedno sa hrvatskom vladom, osmislila ovaj kredit namijenjen hrvatskim braniteljima. HPB krediti za branitelje služe lakšem stambenom zbrinjavanju branitelja i njihovih obitelji. HPB krediti za branitelje su namijenjeni, osim za same branitelje i članovima obitelji smrtno stradaloga, zatočenog ili nestalog hrvatskog branitelja. Potvrdu o statusu branitelja izdaje resorno ministarstvo, u ovom slučaju Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Zahtjev za kredit, klijenti mogu uzeti direktno u bilo kojoj poslovnici HPB banke ili pak na njezinoj službenoj Internet stranici. U zahtjevu mora biti naznačeno da se traži kredit za hrvatske branitelje ili članove obitelji stradalih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata.

HPB krediti za branitelje uvjeti

Prije svega HPB krediti za branitelje se mogu posuditi u eurima, sve ovisno o afinitetima korisnika. HPB krediti za branitelje se mogu uzeti za kupnju, adaptaciju ili izgradnju stana, kuće ili neke druge vrste nekretnine.

S druge strane, ako se kredit podiže u eurima, onda je minimalni iznos kredita 10.000 eura, a maksimalni iznos 265.000 eura. Nadalje, navedeni krediti se mogu koristiti i za adaptaciju, dovršenje i dogradnju određene nekretnine. U tom slučaju se mijenjaju iznosi kredita. Naime, minimalni iznosi kredita su jednaki, ali maksimalni nisu pa je tako maksimalni iznos u eurima 70.000 eura.

HPB banka je ovu vrstu kredita namijenila i za refinanciranje postojećih stambenih kredita u HPB banci ili u nekoj drugoj banci. Rok otplate se može ugovoriti u vremenskom periodu između 24 i 360 mjeseci, drugim riječima minimalni rok otplate koji se može ugovoriti je 2 godine, a maksimalni 30 godina. Na dobiveni kredit se može dobiti i odgoda plaćanja na 18 mjeseci.

HPB krediti za branitelje dodatne informacije

Prije nego što donesete konačnu odluku o podizanju ovakvog kredita za branitelje, dobro bi bilo da saznate još poneke informacije vezane za tu vrstu kredita. HPB krediti za branitelje se ne mogu dobiti bez kreditne sposobnosti. Naime, korisnik mora imati redovna mjesečna primanja, ne manja od 400 eura.

Pod redovna mjesečna primanja ne spada invalidnina, niti nikakva slična primanja. HPB banka uz pomoć svojih instrumenata procjenjuje kreditnu sposobnost svakog korisnika. Nadalje, kako bi se mogli dobiti HPB krediti za branitelje potrebno je priložiti i određenu dokumentaciju.

Osim klasične dokumentacije koja se mora predati prilikom podizanja svih vrsta kredita, kod ove vrste kredita je potrebno priložiti i potvrdu o statusu branitelja, koju izdaje Ministarstvo hrvatskih branitelja. Kako bi se zaštitila, HPB banka od korisnika kredita potražuje više elemenata osiguranja. To su: ovjerena izjava o zapljeni po pristanku dužnika, ovjerena zadužnica i polica osiguranja nekretnine. Banka može dodatno staviti i hipoteku na nekretninu.

         
Ocjena: 4.9 / 5 (575 ocjena)