Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 15:16
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

HNB krediti

HNB krediti bez namjene

HNB krediti bez namjene idealna su financijska pomoć za osobe koje žele trošiti dobiveni novac prema svojim potrebama. HNB banka nudi više vrsta nenamjenskih kredita, a na vama je da odaberete onaj koji vam najviše odgovara. Ovaj tekst će vam dati osnovne informacije o tome što su nenamjenski HNB krediti i koje su sve vrste tog kredita.

Jedna od najposuđivanijih vrsta nenamjenskog kredita u HNB banci je okvirni kredit. Prednost ovog kredita je u njegovoj lakoj dostupnosti. Iznos dobivenog okvirnog kredita ovisi ponajviše o vašim mjesečnim primanjima na svom tekućem računu. Druga vrsta su gotovinski krediti. Ova vrsta kredita se isplaćuje direktno na bankovni račun korisnika kredita.

Treća vrsta nenamjenskih HNB kredita su lombardni krediti. Za dobivanje ovih kredita je potreban zalog i to u vidu pokretnina. To može biti polica osiguranja, stambena štednja, dionica itd. Navedene pokretne vrijednosti služe kao osiguranje. Korisnik ovog kredita ostaje u vlasništvu založene pokretnine sve dok redovito otplaćuje dobiveni kredit. Zadnja vrsta nenamjenskih kredita HNB banke su hipotekarni krediti i za njihovo dobivanje je potrebno založiti nekretninu radi osiguranja.

HNB krediti sa namjenom

HNB banka osim nenamjenskih kredita nudi i namjenske kredite. Dobiveni namjenski HNB krediti se smiju trošiti samo na ono za što su predviđeni. Zbog toga se na ovu vrstu HNB kredita najčešće zaračunavaju manje kamatne stope nego što se zaračunavaju na nenamjenske kredite. Kao i kod nenamjenskih kredita i kod namjenskih kredita postoji nekoliko vrsta.

Prva vrsta su takozvani potrošački krediti. Naime, ti se krediti dobivaju na temelju prikaza predračuna za kupnju određene stvari ili ako se prikaže ponuda koju je dao prodavatelj. Druga vrsta su krediti za kupnju motornih vozila. Za dobivanje ove vrste kredita je potrebno prikazati predračun koji izdaje prodavatelj motornog vozila kojeg želite kupiti. Drugi način na koji se može dobiti je taj da se prikaže sporazum o prijenosu vlasništva nad motornim vozilom.

Treća vrsta se odnosi na kreditiranje obrazovanja. Naime, to su takozvani studentski ili učenički krediti i oni se smiju koristiti samo za plaćanje troškova studiranja ili troškova privatnog srednjoškolskog obrazovanja. Četvrta vrsta je ujedno i najčešće korištena vrsta namjenskih HNB kredita. To su stambeni krediti koji služe za kupnju nekretnine ili pak za njezinu adaptaciju. Potrebno je znati što su to HNB krediti i koje su sve vrste tih kredita, kako bi znali odabrati baš onaj koji vama treba.

HNB krediti i kreditna sposobnost

Kako bi se mogli dobiti HNB krediti potrebno je imati određenu razinu kreditne sposobnosti. Naime, kreditna sposobnost se iskazuje u obliku ocjene i ona se dobiva temeljem procjene kreditne institucije. Kreditna sposobnost prikazuje da li određeni klijent može redovito otplaćivati dobiveni kredit.

Informacije koje se koriste za procjenu kreditne sposobnosti se dobivaju od potrošača, ali i od Registra obveza po kreditima. Tražena dokumentacija za dokazivanje kreditne sposobnosti ovisi o samoj kreditnoj instituciji koja nudi kredite. Najčešće se traži prikaz mjesečnih primanja, udio u investicijskim fondovima, stanja štednje s jedne strane, a s druge strane se traži prikaz mjesečnih troškova. Na kreditnu sposobnost utječe i kvaliteta pokretnine ili nekretnine koja služi kao osiguranje uredne otplate dobivenog kredita.

Pojedine kreditne institucije će uzeti u obzir i to da li klijent koji traži kredit već ima status klijenta na način da već koristi nekakve usluge i proizvode te iste kreditne institucije. HNB krediti se mogu dobiti i ako kreditna sposobnost klijenta nije zadovoljavajuća, ali tada klijent mora ugovoriti sudužnika.

         
Ocjena: 4.7 / 5 (557 ocjena)