Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 15:16
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Braniteljski krediti

Braniteljski krediti u Hrvatskoj

U mnogočemu je situacija u Hrvatskoj slična kao i u ostatku Europe. Kada je u pitanju financijski sektor i tržište novca, Hrvatska je premalo tržište da bi utjecala na globalnija kretanja, već se uglavnom prilagođava trendovima u svijetu. Trendovi su takvi da je postalo uobičajeno da se gotovo svi poslovni i privatni projekti, želje i potrebe financiraju putem kredita, a ne ušteđenim i viškom novaca. Ubrzani način života, utjecao je i na nestrpljenje kada je financiranje u pitanju. Naravno, treba istaknuti i sve povoljnije uvjete kreditiranja, posebno kamatne stope koje su sve niže. Zbog toga su i kod nas kamatne stope nikad povoljnije i rezultat povoljnih uvjeta svakako je povećana potražnja za kreditima i to kreditima svih vrsta. Od gotovinskih do nenamjenskih. Ipak, zbog nedavne prošlosti i događanja, u Hrvatskoj postoji posebna vrsta kredita, braniteljski krediti. Naravno, braniteljski krediti imaju dodatne uvjete, kao što je logično dokazivanje statusa branitelja.

Povoljniji braniteljski krediti

Povoljniji braniteljski krediti dostupni su od 2017. godine kada je Ministarstvo branitelja potpisalo suradnju sa HPB bankom. Ovakvom dogovorenom suradnjom zagarantirano je kako će branitelji ostvarivati dodatne pogodnosti kada su krediti u pitanju i to stambeni braniteljski krediti. Jedna od najvažnijih garantiranih pogodnosti je svakako to što se HPB banka obvezala braniteljima uvijek ponuditi kamatnu stopu, koja će u trenutku ugovaranja kredita biti najpovoljnija kada se gleda aktualna ponuda. Korisnici kredita mogu biti branitelji iz Domovinskog rata. Taj status dokazuje se potvrdom koju izdaje Ministarstvo hrvatskih branitelja. Također, kredit mogu zatražiti i članovi obitelji smrtno stradalog, nestalog ili zatočenog branitelja Domovinskog rata. Krediti se mogu koristiti za kupnju ili adaptaciju stanova, kuća, garaža i parkirnih mjesta. Potvrdu o statusu branitelja, koja je potrebna za ostvarivanje kredita, može se pribaviti u nadležnom Uredu za obranu. Bez ove potvrde nemoguće je ostvariti kredit, a potrebna je u osobnom traženju kredita kao i kada kredit žele realizirati članovi obitelji branitelja.

Braniteljski krediti i uvjeti kreditiranja

Braniteljski krediti imaju nešto povoljnije uvjete od sličnih kredita na tržištu. Kreditna sposobnost koja je potrebna kada su u pitanju braniteljski krediti, iznosi 400 EUR, kao minimalni iznos mjesečnih primanja korisnika kredita. Iznosi koje je moguće pozajmiti kreću se od 75 EUR do 4000 EUR. Naravno, krediti se mogu realizirati u eurima ili kunama, po srednjem tečaju na dan korištenja kredita. Kada je rok otplate u pitanju, on iznosi maksimalnih do 18 mjeseci. Treba reći kako korisnik kredita u trenutku zadnje mjesečne rate, ne smije biti stariji od 75 godina. U slučaju da korisnik kredita nema jamca, potrebno je ugovoriti osiguranje kredita. Kao osiguranje kredita koristi se Izjava o zapljeni po pristanku dužnika, kao i Polica osiguranja nekretnine. U svakom slučaju, sa kreditima treba biti oprezan u smislu da se ne precijene svoje mogućnosti i da se dobro pripremi otplatni plan, kako bi se mjesečne obaveze mogle uredno vraćati i time se zaštitili od blokade i sličnih neugodnih situacija.

         
Ocjena: 4.5 / 5 (645 ocjena)