Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 15:16
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Prebijanje kredita i ostalih dugova

Što je prebijanje kredita i ostalih dugova

Trebate li uzeti novac iz svoje banke ako imam dugove kod njih i što je prebijanje kredita i ostalih dugova? Ako kasnite s uplatama bilo kakvih zajmova, kreditnih kartica ili prekoračenja kod banke ili građevinskog društva, svaki novac koji uplatite u tu banku mogao bi riskirati da bude uzet – iako se to rijetko događa. Da biste izbjegli bilo kakve šanse da se to dogodi, preporučili bismo vam da razgovarate sa svojom bankom i objasnite da se borite kako biste išli u korak s plaćanjima. Ako ste zabrinuti zbog problema s dugom ili ako vam banka uzima novac, potražite besplatne savjete o dugu na mreži. Vaš zajmodavac može ponuditi prebijanje kredita i ostalih dugova. Odvojite svako prekoračenje od postojećeg računa i postavite novi ‘čisti’ osnovni bankovni račun za vas. Pomoći će vam da i dalje poslujete s njima dok plaćate dugove koji im dugujete. Ako vaša banka ne može pomoći ili ne želite ostati kod trenutnog davatelja usluga, preporučujemo da postavite novi osnovni bankovni račun kod davatelja usluge koji nije povezan ni s jednim nepodmirenim dugom.

Savjeti za prebijanje kredita i ostalih dugova

Mogu li banke uzeti vaš novac bez vašeg dopuštenja? Savjeti za prebijanje kredita i ostalih dugova su slijedeći. Banka ne može uzimati novac s vašeg računa bez vašeg dopuštenja, koristeći pravo na kompenzaciju, osim ako nisu ispunjeni svi sljedeći uvjeti. Tekući račun i dug su na vaše ime. Položaj je malo složeniji kod zajedničkih dugova i zajedničkih računa. Tekući račun i dug imaju isti zajmodavac. Banka ne može uzeti novac s vašeg računa za dug kod druge tvrtke. Dug za koji uzimaju novac kasni. Ne mogu uzeti novac putem prijeboja ako su otplate duga ažurne. Unaprijed su vas jasno upozorili da mogu iskoristiti pravo na prebijanje ako im se ne obratite ili ne vratite zaostatke. Uzeli su u obzir vaše pojedinačne okolnosti i hoće li vam uzimanje novca stvoriti poteškoće. U praksi su vrlo rijetke banke koje to pravo ostvaruju. Međutim, ako je vaša banka iskoristila pravo na prebijanje kredita i ostalih dugova, moraju vas kontaktirati kako bi vam objasnili kako možete izbjeći da se to ponovi u budućnosti. Ako vas je banka kontaktirala kako bi rekla da mogu iskoristiti pravo na prebijanje, to je znak da imate financijske poteškoće i trebali biste dobiti savjet.

Kako izbjeći prebijanje kredita i ostalih dugova

Kako mogu izbjeći da se novac uzima s mog bankovnog računa, prebijanje kredita i ostalih dugova? Ako ste zaostali s bilo kojim svojim dugom, obratite se svojoj banci što je prije moguće. Objasnite im da imate financijskih poteškoća i saznajte koju vam pomoć mogu ponuditi. Ako vam banka ne može pomoći, razmislite o prebacivanju računa na novi osnovni bankovni račun kod nekoga kome ne dugujete novac. Čak i ako vam banka ne može pomoći, kad znaju da imate financijske poteškoće, trebale bi vam dati između četiri i šest tjedana da riješite svoju situaciju. To bi vam trebalo dati dovoljno vremena da otvorite novi račun i dogovorite da se na njega uplaćuju vaše plaće ili beneficije. Iako je neobično da banke koriste pravo na prebijanje kredita i ostalih dugova, pogotovo ako znaju da ste u financijskim poteškoćama, ako živite npr. u Engleskoj ili Walesu, mogli biste iskoristiti svoje “prvo pravo prisvajanja” kako biste spriječili banku da vam uzima dohodak. To znači da pišete svojoj banci prije nego što vam se uplate plaće ili naknade i navedete ili ‘odredite’ za što će se novac koristiti. Međutim, uvijek bi vam trebali ostaviti dovoljno novca za pokrivanje osnovnih računa. Vaša banka ne može koristiti pravo na kompenzaciju ako ste naveli da je novac namijenjen vašim osnovnim životnim troškovima ili prioritetnim računima. Imamo primjer pisma koje će vam pomoći u tome.

         
Ocjena: 4.7 / 5 (534 ocjena)