Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 11.04.2024 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

OTP banka tečaj

OTP banka tečaj što je i čemu služi?

Svaka banka pa tako i OTP banka tečaj formira prema kretanjima valuta prema tečaju Hrvatske Narodne Banke i tržišnim bankovnim uvjetima. Kao i sve banke tako i OTP banka tečaj ima u tri nivoa: kupovni tečaj, srednji tečaj i prodajni tečaj.

Kupovni tečaj bankama služi za obračun prilikom otkupa stranih valuta. Srednji tečaj se koristi za financijske transakcije, na primjer kada svojom karticom kupujete nešto u inozemstvu. Prodajni tečaj banka koristi za prodaju stranih valuta u financijskim transakcijama.

Zapravo tečaj je potreban jer u svijetu je novac zapravo roba koja ima svoju cijenu. Cijena novca odnosno neke valute ovisi o puno utjecaja, na primjer često čujemo u vijestima vrijednost dolara je pala jer je porasla cijena barela nafte. Političke situacije uvelike mogu utjecati na stabilnost valute neke zemlje.

OTP banka tečaj konverzije valuta

Svaka banka vam može ponuditi online konverter, pa tako i OTP banka tečaj ima online konverter valuta. Konverter valuta je potreban i važan je kod kupoprodaje deviza jer nije isti tečaj kupujete li ili prodajete stranu valutu.

Također, konverzija valute je važna prilikom dizanja kredita u stranoj valuti jer će vam hrvatske banke na vaš račun doznačiti iznos u eurima, a ne u stranoj valuti. Kod velikih iznosa kredita može doći do velikih razlika u iznosu novca koji očekujete, pa je potrebno unaprijed se dobro informirati o tečaju koji će banka pri isplati koristiti. Ista situacija je i sa dizanjem kredita sa deviznom polugom.

Odlučili ste se na putovanje u inozemstvo OTP banka tečaj vam može ponuditi direktnu konverziju u svojim mjenjačnicama. Međutim, ukoliko ne želite nositi gotovinu sa sobom i radije ćete se služiti plaćanjem karticama OTP banka vam može ponuditi i tu opciju plaćanja u inozemstvu u trgovinama, restoranima, zračnim lukama.

OTP banka tečaj za dizanje gotovine u inozemstvu

Niste skloni nošenju gotovine sa sobom kad putujete u inozemstvo i služite se isključivo karticama za plaćanja u inozemstvu, OTP banka vam može ponuditi opciju dinamičkog konvertera korisnicima npr VISA, Maestro i drugim karticama ukoliko su te kartice vezane uz neku od valuta kao na primjer euro, britanska funta ili američki dolar. Dinamički konverter OTP banka tečaj je posebna vrsta tečaja povoljnija jer je vaša kartica vezana direktno za neku od navedenih stranih valuta.

Na primjer, nalazite se u Velikoj Britaniji i platitli ste u restoranu večeru karticom koja je vezana uz britansku funtu koja je na vašem deviznom računu. Do konverzije neće ni doći jer će biti terećen vaš račun koji ima upravo tu stranu valutu na računu. Ukoliko i nemate dovoljno sredstava u britanskoj funti, konverzija će biti provedena pod povoljnijim uvjetima koje ste dogovorili sa bankom unaprijed. Raspitajte se kod osobnog bankara o detaljima i uvjetima takvih transakcija.

Također, OTP banka tečaj stoji vam na usluzi i kad u inozemstvu na nekom bankomatu trebate dignuti gotovinu. Ako u tom slučaju koristite karticu koja je vezana na bankovni račun u stranoj valuti bit ćete terećeni samo za naknadu korištenja bankomata neke druge strane banke u inozemstvu.

         
Ocjena: 4.6 / 5 (628 ocjena)