Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : 8:30
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Krediti na trajni nalog

Krediti na trajni nalog i što je trajni nalog

Krediti na trajni nalog su automatizirana metoda plaćanja, pri čemu osoba ili poduzeće upućuje svoju banku da drugoj osobi ili poduzeću plaća fiksni iznos u redovitim (fiksnim) intervalima. Platitelj kontrolira trajni nalog, sami ga postavljaju i biraju količinu i učestalost. Trajni nalozi kreiraju se kako bi pokrivali određeno vremensko razdoblje (npr. Svaki mjesec u godini) ili dok se ne otkažu. Svaka osoba ili tvrtka s tekućim računom može postaviti trajni nalog bilo putem interneta, putem telefona ili osobno u podružnici svoje banke. Krediti na trajni nalog razlikuju se od plaćanja izravnim terećenjem. Trajni nalog je u osnovi uputa platitelja svojoj banci u kojoj se banci kaže da ‘gura’ sredstva drugoj osobi ili organizaciji. Suprotno tome, kada postavite izravno terećenje, osoba ili organizacija koja prima uplatu traži dopuštenje od platitelja da redovito ‘povlači’ sredstva sa svog računa. Neke male tvrtke prikupljaju redovna plaćanja od kupaca trajnim nalogom. Primanje plaćanja trajnim nalogom u pravilu ne košta, a nakon pokretanja naloga tvrtka može biti sigurna da će se plaćanja prikupljati automatski i na vrijeme. Međutim, postoje nedostaci: kupac može promijeniti ili otkazati plaćanje bez da vas obavijesti, pa ćete se morati osloniti na njega kako bi ispravio ovaj dio.

Krediti na trajni nalog i kako ih koristiti

Ljudi obično koriste trajne naloge za redovno plaćanje, poput stanarine, hipoteke, pretplata na časopise, mjesečnih dobrotvornih priloga ili plaćanja s tekućeg računa na štedni račun. Trajni nalozi posebno su korisni za redovito plaćanje od jednog do drugog pojedinca, gdje bi izravno terećenje bilo manje izravna opcija i zato su krediti na trajni nalog dobri. Dobar primjer za to bio bi stanar koji je stanodavcu odredio trajni nalog za mjesečnu najamninu. Iznos bi bio isti svaki mjesec i slao bi se s bankovnog računa stanara iznajmljivaču svakog mjeseca u isto vrijeme, bilo dok ne istekne određeno trajanje ili stanar ne otkaže opciju koju nude krediti na trajni nalog putem svoje banke. Koje su prednosti trajnih naloga? Obično besplatno i za platitelja i za primatelja uplate, jednostavno i brzo postavljanje platitelja, korisno za obavljanje redovitih plaćanja između privatnih osoba (poput stanara iznajmljivaču), pomaže tvrtkama da prikupe redovite isplate na vrijeme, nakon postavljanja.

Krediti na trajni nalog i kada ih koristiti

Za početak razmislite o tome koliko trenutno imate kupaca. Krediti na trajni nalog općenito dobro odgovaraju malim poduzećima, organizacijama ili klubovima s manje od 25 kupaca, jer je određena razina povjerenja korisna pri korištenju trajnih naloga. Kao drugo, razmislite vjerujete li svojim kupcima da će se na vrijeme postaviti i izvršiti plaćanja. Ako je odgovor da, tada bi trajni nalog mogao biti dobra opcija za vas jer vaš kupac poduzima sve napore u njegovom postavljanju. I na kraju, odluka o korištenju trajnog naloga ovisi i o vrstama plaćanja koje najčešće poduzimate. Ako većina vaših kupaca plaća redovnim, fiksnim plaćanjima, tada se mogu koristiti trajni nalog ili izravno terećenje. Također je moguće koristiti trajni nalog ili izravno terećenje za jednokratno plaćanje, iako se to obično ne koristi. Za varijabilna plaćanja trajni nalozi su manje korisni. Krediti na trajni nalog nisu izvrsni za plaćanje računa s promjenjivim iznosima ili frekvencijama kao što su računi za komunalne usluge ili dugovi na kreditnim karticama ili u industrijama u kojima ćete možda htjeti lako povećati naknade ili nadograditi pretplate. Ovdje se izravnije terećenje bolje prilagođava jer je izuzetno fleksibilno. Vi imate kontrolu, a ne kupac, tako da možete prilagoditi iznos ili učestalost plaćanja kad god zatrebate (sve dok kupcu dajete traženu prethodnu obavijest).

         
Ocjena: 4.7 / 5 (534 ocjena)