Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 11.04.2024 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kako smanjiti mjesečne račune

Računi se smanjuju štednjom energije

Zima je dosta blaga i potrošnja električne struje, plina ili drva za grijanje bi pametnom potrošnjom mogla biti osjetno smanjena u odnosu na planiranu potrošnju. Računi se smanjuju štednjom energije i uključivanjem velikih trošila u noćnim satima kada je struja jeftinija, što znači da perilice rublja, perilice za posuđe i peglu uključujete noću, a i kuhati možete u večernjim satima za drugi dan, a neke kućanice kuhaju variva za dva do tri dana zbog prezaposlenosti.

Kuhanje variva koja se mogu zgrijavati par dana također štede energiju i vrijeme. Nerazboritim i rasipnim trošenjem energije mjesečni računi rastu i lete u nebo i začas vam zatreba najbrži kredit da ne završite pod ovrhom ili blokadom. Današnje tkanine i materijali za odjeću dopuštaju samo peglanje najnužnijih, gornjih odjevnih predmeta, pa i reduciranim peglanjem šparate energiju. Prozračujte prostorije dva puta dnevno kratko, na pet minuta, manje ćete trošiti energije za grijanje, smanjite grijanje dok vam je nekoliko vrelih lonaca na štednjaku, jer kuhanje grije prostor.

Računi se smanjuju pametnim kupovanjem

Obzirom da smo i službeno potrošačko društvo u kojem kupomanija nema granica u kriznim vremenima prvo trebamo maksimalno racionalizirati svoje kupovanje svega i svačega, a vrlo često i gomile nepotrebnih stvari. Treba i raditi i štedjeti da bi se u vrijeme inflacije i divljanja cijena opstalo. Iako u našem vremenu cijene lete u nebo, potrošnja i računi se smanjuju pametnim kupovanjem, kupovati treba prema potrebama i mogućnostima, a nikako prema željama ili trenutnim porivima i hirovima.

Odredite budžet za prehranu, napravite kupovni plan ogledno za mjesec dana i kupujte namirnice s popisom, na akcijama i samo što vam je i koliko vam je potrebno. Vodite kućno knjigovodstvo za taj mjesec i na kraju mjeseca ćete vidjeti koliko ste potrošili, a koliko uštedjeli samo na kupovini namirnica. Računi iz vašeg trgovačkog centra će svakim danom biti sve manji, ili barem neće rasti iako cijene rastu, a i naučit ćete da pametno kupovanje nije teško pretvoriti u isplativu životnu naviku.

Reciklirajte i osvježite umjesto kupovine novoga i računi će biti manji

Poratne generacije nakon II svjetskog rata su živjele skromno, iskoristivo je bilo skoro sve, a simpatične zakrpe na laktovima i koljenima su i u modi ostavile trag tog ekonomski teškog vremena. I sada je ekonomska kriza, reciklirajte i osvježite umjesto kupovine novoga i računi će biti manji. Presvući i pretapecirati stari namještaj je jeftinije nego kupiti novi, prebrusiti, prebojiti i prelakirati stari drveni namještaj će možda izgledati retro, ali svježe i puno manje košta od novoga.

Ne kupujte nove kućanske aparate kod prvog kvara, popravci su ekološki ispravniji i za novčanik zdraviji. Računi za odjeću mogu biti astronomski ako pratite trendove i uvijek morate imati nešto novo. Osvježite staru odjeću novim modnim detaljima od čipke, tila, perja ili krzna i izgledat će novo sa novim kreativnim detaljima. Napravite domaća sredstva za čišćenje od octa, vode i eteričnih ulja, zdravija su za vas, vašu obitelj i vaše kućne ljubimce, uvijek su vam pri ruci i jeftinija su.

         
Ocjena: 4.9 / 5 (521 ocjena)