Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 15:16
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

U kojoj banci otvoriti tekući račun

Što je tekući račun?

Tekući račun mogu otvoriti sve domaće i strane fizičke osobe i te isti služi za primanje sredstava kao što su plaća, mirovina, povremena primanja. Također isti se koristi za isplate s računa te podizanje novca odnosno gotovine. Osnovna obilježja tekućeg računa su da se ua isti plaća godišnja ili mjesečna naknada za korištenje, mogućnost prekoračenja i obročne otplate, vezane usluge poput internet bankarstva ili ugovaranja trajnog naloga. U svakom slučaju, u današnje vrijeme svakoj je osobi tekući račun potreba jer na taj način može jednostavno upravljati i koristiti se svojim novcem. S obzirom da se radi o najrasprostranjenijem bankarskom produktu, na tržištu je usluga otvaranja računa dostupna kod svi banaka, ali pod različitim uvjetima. Upravo je zbog navedenog prije otvaranja računa potrebno razmotriti ponude banaka te izabrati onu s najboljom lepezom usluga i najpovoljnijim uvjetima. U nastavku članka navest ćemo na što obratiti pažnju prilikom otvaranja tekućeg računa koji će zadovoljiti Vaše potrebe.

Kako otvoriti tekući račun?

Tekući račun vrlo je jednostavno otvoriti s obzirom da se radi o najzastupljenijom i najčešće korištenoj bankarskoj usluzi. Sam postupak vrlo je jednostavan. Potrebno je odabrati banku te sva dokumentacija koja je potrebna je važeća identifikacijska isparava (putovnica ili osobna). Nakon toga odabire se usluga banke koja vam najviše odgovara (banke nude razne pakete koji su često vezani za status klijenta pa tako postoji paket za studente, građane i umirovljenike). Nakon izbora usluga koje želite ugovoriti pristupa se potpisu ugovora na kojem će biti naznačen IBAN i ostali podaci. Kada je potpisan ugovor, banka će klijentu izdati karticu koja će služiti za raspolaganja novcem. Naravno, uvjet za sve navedeno je poslovna sposobnost odnosno da ste punoljetni (18 godina) dok će u protivnom biti potrebno otvarati račun putem roditelja ili skrbnika. Dakle, tekući račun vrlo je jednostavno otvoriti te je najveći posao u cijelom procesu zapravo odabir banke u kojoj ćete ga otvoriti.

U kojoj banci otvoriti tekući račun?

Banke u Republici Hrvatskoj nude različite uvjete za svoje klijente. Stoga je potrebno usmjeriti pažnju upravo na uvjete koji se razlikuju od banke do banke. Pri tome se prvenstveno misli na naknadu koju banka naplaćuje za otvaranje i korištenje tekućeg računa. Također, većina banaka uz uslugu otvaranja tekućeg računa nude i prekoračenje po računu za koje naplaćuje određenu kamatu što na jedan način zapravo predstavlja brzi kredit. Također, uz uslugu tekućeg računa vezana je i upotreba internet bankarstva koje neke banke nude uz tekući račun bez posebne naknade dok se kod nekih ista usluga dodatno naplaćuje. Kao što smo to već ranije naveli, u ponudi su i razni paketi prilagođeni studentima i umirovljenicama koji se daju pod povoljnijim naknadama pa je i na to potrebno obratiti pažnju. Sve navedeno potrebno je uzeti u obzir kada odabirete banku u kojoj ćete otvoriti tekući račun, a osim slanja upita svakoj banci pojedinačno možete se poslužiti i online kalkulatorima koji uspoređuju usluge i naknade raznih banaka.

         
Ocjena: 4.8 / 5 (632 ocjena)