Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 15:16
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Što znači refinanciranje kredita

Refinanciranje je zatvaranje starog kredita novim kreditom

Nije to neka nova bankarska mogućnost, samo ima novi naziv, nikada se to zvalo reprogramiranje kredita. Refinanciranje je zatvaranje starog kredita novim kreditom, ali morate paziti da novi kredit ima povoljnije kreditne uvjete da bi vam se to isplatilo. Reprogramiranje se nikako ne bi trebalo i smjelo pretvoriti u bankarsku kaznu. Ponekada se reprogramiranjem zatvara i više različitih kredita i sve se svodi na jedno jedinstveno dugovanje, jedan kredit i jedna podnošljiva mjesečna rata otplate.

I nebankarski kreditni sektor nudi refinanciranje kredita, a refinancirati se može sve, stambeni krediti, nenamjenski i namjenski krediti, kao i krediti za kupnju automobila. Refinanciranjem se ne otpisuju vaša postojeća dugovanja, ona se iz novog kredita podmiruju i zatvaraju, a ako trebate da vam ostane i nešto gotovine iz refinanciranog kredita to ovisi o visini iznosa za zatvaranje. Ako želite iz refinanciranog kredita samo gotovinu to može osjetno poskupjeti novi kredit pa dobro razmislite da li vam se to isplati.

Refinanciranje stambenih kredita može donijeti i uštede

Zaglavili ste u besparici jer otplaćujete dugoročni stambeni kredit i tražite brzi zajam da se nekako financijski pokrpate. Provjerite stanje otplate stambenog kredita i otplaćenih kamata, jer refinanciranje stambenih kredita može donijeti i uštede do nekoliko tisuća eura. Refinanciranjem možete i skratiti rok otplate kredita i tako ubrzati izlazak iz zaduženosti. Možda vam se isplati prihvatiti fiksnu kamatnu stopu umjesto promjenjive s kojom nikada ne znate na čemu ste, ako su fiksne stope trenutno niske i to je ušteda.

Prije nego zatražite refinanciranje provjerite koliko će vas to koštati, jer neke banke obračunavaju od 0,2 – 2 % naknade za reprogramiranje, a to može na kraju ispasti jako skupo. Ako refinanciranjem starog kredita želite produžiti rok otplate preostalog iznosa imat ćete manje rate i moći ćete lakše podmirivati redovne troškove života. Nikako ne podižite neki novi kredit tijekom reprogramiranja postojećeg kredita jer će vas to ponovo uvaliti u financijske nevolje dugoročno.

Refinanciranje je prebijanje starog kredita novim kreditom

Kreditna procedura kod reprogramiranja je ista kao i kod podizanja novog kredita, samo tražite kredit malo veći od iznosa duga po starom kreditu da vam nešto novca i ostane za pokrpati neke druge financijske rupe. Refinanciranje je prebijanje starog kredita novim kreditom, ali nikako ne smije biti po skupljim kreditnim uvjetima jer onda sebi niste napravili uslugu, nego stvorili nove nevolje, a cilj je da smanjite stres oko otplate kredita i mjesečne rate otplate.

Refinanciranje se radi u vrijeme niskih kamatnih stopa po kreditima na financijskom tržištu, ali ako banke taj gubitak u sniženim kamatama nadoknađuju visokim troškovima reprogramiranja starog kredita i nove solemnizacije onda je to preskupo rješenje. Trebali bi istražiti uvjete refinanciranja u više banaka i nebankarskih kreditnih kuća, usporediti ih i tek onda se odlučiti gdje i kako zatražiti i realizirati reprogramiranje starog kredita. Na cijenu reprogramiranja utječe i to koliko ste starog kredita već otplatili i koliko je još ostalo za otplatiti.

         
Ocjena: 4.9 / 5 (693 ocjena)