Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 15:16
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Stambeni kredit

Stambeni kredit, razmatranje kredita

Stambeni kredit je nešto o čemu razmišljaju svi oni koji nisu pod svojim krovom. Podstanarstvo može biti u redu solucija, ali ne dugoročno. Većina nas želi svoj vlastiti krov nad glavom i saznanje da je doma najljepše. Kako do vlastitog doma? Svakodnevno vidite na tv-u, čujete na radiju, ili ugledate oglas na internetu o raznim stambenim kreditima. Kako se odlučiti na jedan u tolikom moru ponuda od toliko različitih banaka? Promjenjive ili nepromjenjive kamatne stope, krediti u eurima, sve vam to zvuči zbunjujuće. Nažalost nemate drugačijeg izbora osim kontaktiranja određenih banki i dogovaranje sastanaka u poslovnici ili naručivanje poziva s osobnim bankarom. Za koje sve namjene se odobrava stambeni kredit? U stambene kredite se često ubraja; Izgradnja ili nadogradnja vašeg budućeg stambenog prostora, kupnja građevinskog zemljišta, sređivanje komunalnih priključaka, kupnja parkirnog ili garažnog mjesta. Stambeni krediti nisu nužno kupnja stana ili kuće. Prije odluke o dizanju stambenog kredita najbolje je da razmotrite više opcija, nemojte samo se fokusirati na kupnju novo izgrađenog stana, ponekad je kupnja kuće uz zemljište povoljnija solucija. Znajte što želite i s tim razmišljanjem otiđite u poslovnicu banke za koju smatrate da nudi najbolju opciju za vašu ideju.

Stambeni kredit, što morate napraviti prije odobrenja kredita

Neke stvari su na vama ako želite i ozbiljno razmatrate stambeni kredit. Bilo bih poželjno da prije odlaska u banku znate i istražite sljedeće; Na mjestu gdje se nekretnina nalazi provjerite izvadak iz zemljišne knjige, građevinsku dozvolu i sve papire vezano za nju. Od vlasnika nekretnine zatražite sve dokumente o stanu/kući/zemljištu. Dogovorite sastanak s osobnim financijskim savjetnikom kako bi ste se savjetovali o načinu financiranja, često financijski savjetnici vam mogu također pomoći oko kredita. Predajte nakon toga zahtjev za kredit online ili u poslovnici banke, potreban će vam biti vlasnički list i predugovor vezan za kupnju nekretnine. Kada odobrenje stambenog kredita stigne morate ga potpisati i ovjeriti kod javnog bilježnika po vlastitom trošku. Ako je u pitanju kredit s ugovorenom hipotekom, prije nego dođe do isplate kredita u gruntovnici morate predati prijedlog za uknjižbu založnog prava i banci morate dostaviti vlasnički list na kojemu je upisana hipoteka. Kao što možete pročitati iz priloženog, stambeni kredit nije samo odlazak u banku i naglašavanje što vi želite.

Stambeni kredit, odobrenje kredita

Predali ste zahtjev za stambeni kredit i došlo je do njegovog odobrenja. Što sada, što vas čeka nakon isplate kredita? Nakon kupnje nekretnine i potpisivanja kupoprodajnog ugovora, pravo vlasništva nad nekretninom se ne stječe automatski već pismom prava vlasništva u zemljišnoj knjizi, morate dostaviti određenu dokumentaciju poput; Kupoprodajni ugovor, najbolje ovjerena preslika. Tabularnu izjavu prodavatelja ako nije dio kupoprodajnog ugovora. Vaš dokaz o državljanstvu. Sudsku pristojbu koja je sukladna Tarifi zakona o samim sudskim pristojbama. Nakon predaje svih navedenih dokumenata dobivate urudžbeni broj i status predmeta se može provjeriti na stranici Ministarstva pravosuđa. Nakon upisa vlasništva banci možete dostaviti novi vlasnički list. Što se tiče zemljišnoknjižnog izvadaka njega je moguće ishoditi kod javnog bilježnika ili odvjetnika ili putem korisničkog računa u e-Građani. Naravno, potrebno je platiti i porez na promet nekretninama, za više informacija morate se obratiti Poreznoj upravi. Stambeni kredit i otplata, što možete očekivati? Tijekom redovne otplate kredita dobivat ćete godišnju obavijest o stanju, i obavijest o kreditu za/na određeno razdoblje. Što ako možda nenadano ostanete bez prihoda za plaćanje stambenog kredita? Tada se morate obratiti financijskom savjetniku radi dogovora o premošćivanju tog razdoblja s nižim prihodima, također možete zatražiti smanjeno mjesečno kreditno opterećenje.

         
Ocjena: 4.6 / 5 (536 ocjena)