Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 11:10
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Koju kreditnu karticu odabrati

Što je kreditna kartica?

Kreditna kartica je instrument bezgotovinskog plaćanja koje služi kao nekovrsni kratkoročni potrošački kredit. Kreditne kartice i brzi krediti imaju istu primjenu, jer vam omogućavaju da brzo dođete do dodatnog novca kako biste mogli pokriti bilo koju vrstu iznenadnog troška. No, brzi krediti se otplaćuju kroz mjesečne rate, dok se kreditna kartica mora platiti odmah u komadu odnosno prema dospijeću njegovog računa. Ali to ne vrijedi za sve kreditne kartice, jer postoje razne vrste tih kartica. Na tržištu postoji nekoliko različitih vrsta kreditnih kartica, te svaka od njih ima svoje posebnosti. Kreditne kartice možete koristiti za kupovinu robe i usluga, plaćanje računa i slično. Osim što možete platiti jednokratno, ujedno kod nekih trgovina i poslovnica možete odabrati opciju otplate na više rata. U nastavku ovog članka ćemo vam otkriti koje sve vrste kreditnih kartica postoje, koje su njihove prednosti i mane, koju kreditnu karticu biste trebali odabrati te gdje možete ugovoriti karticu.

Koja je kreditna kartica najbolja za vas?

Prije nego što otiđete do svoje banke kako biste predali zahtjev za kreditnom karticom, prvo ćemo vam otkriti koje sve vrste kreditnih kartica postoje kako biste znali koja je najbolja za vas.

  • Revolving kreditna kartica – je kartica s odobrenim limitom potrošnje koji predstavlja takozvani samoobnavljajući kredit. Klijent može sam odlučiti koliki iznos kredita će iskoristiti, te o načinu i tempu vraćanja tog kredita. Klijent može u jednom komadu ili u više rata otplatiti kredit. No, ako otplaćuje iskorišteni kredit kroz mjesečne rate, tada se na kredit tereti kamatna stopa. Banka pritom utvrdi minimalni postotak iskorištenog kredita koji se mora otplatiti mjesečno, što je uglavnom oko 5 do 10 posto iskorištenog kredita. Ova vrsta kreditne kartice je debitna, što znači da možete s njome plaćati u trgovačkim uslužnim mrežama, kao i podizati gotovinu na bankomatu.
  • Charge kreditna kartica – je kartica na kojoj se potrošeni limit otplaćuje u jednoj rati, što znači se ukupna mjesečna potrošnja plaća u sljedećem mjesecu po dospijeću računa. Za ovu vrstu kartice nema kamatne stope.

Gdje se može ugovoriti kreditna kartica?

  • Co branding kreditna kartica – je kartica koja izdaje banka u suradnji s partner tvrtkom s čime se objedinjuje najbolje što oba dvije institucije nude, te s time klijent ostvaruje razne pogodnosti i biva nagrađen za svaku svoju transakciju koju napravi s tom karticom.
  • Debitne kartice – su kartice koje banka izdaje na temelju depozitnog računa. Klijent može koristiti karticu samo do iznosa dostupnih sredstava. To je ne kreditna kartica.
  • Gotovinska kartica – je bankovna kartica koja se koristi samo za podizanje gotovine na bankomatu ili na blagajni u poslovnici banke.
  • Prepaid kartica – je platna kartica koja nije vezana uz debitni ili kreditni račun. Uglavnom se radi o anonimnim karticama na koja je već unaprijed uplaćen iznos, odnosno na kojima je unaprijed utvrđen novčani iznos, ili su vrsta kartica na kojima se može uplatiti novac.

Kreditne kartice i sve ostale vrste kartice se mogu u vašoj matičnoj banci ugovoriti. Samo trebate ispuniti im formular, te ga predati skupa s ostalim potrebitim dokumentacijama. Uglavnom vam nakon tjedan dana obavijeste o ishodu procesa, i po uspješnom odobrenju za tjedan dana ćete dobiti i karticu kao i PIN.

         
Ocjena: 4.8 / 5 (685 ocjena)