Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 24.06.2024 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Isplata pozajmice radniku

Isplata pozajmice radniku od strane poslodavca

Isplata pozajmice radniku svaki poslodavac može realizirati ukoliko je voljan izaći u susret radniku koji je u problemu i potrebna mu je hitna pozajmica. Međutim, kako se radnik nalazi u radnom odnosu kod svog poslodavca, poslodavac mora biti svjestan da svako pogodovanje pojedincu radniku podliježe oporezivanju i drugim davanjima.

Ukoliko isplata pozajmice radniku ide uz kamtnu stopu koja je niža od 2% godišnje razlika iznosa obračunate kamate od niže stope do 2% tretira se kao isplata primitka u naturi. Zapravo radi se o posebnoj kategoriji primanja koje su podložne obračunu svih poreza i doprinosa kao da se radi o isplati nesamostalnog rada.

Ukoliko poslodavac se poslodavac odluči na mogućnost isplate pozajmica svojim radnicima, potrebno je da ne pogoduje pojedincima nego da to omogući svim svojim radnicima i zaposlenicima pod istim uvjetima. Pridržavajući se kamatne stope od 2% godišnje zadovoljit će sve zakonske uvjete da dodatno na takve pozajmice nije potrebno plaćati poreze i doprinosa kao na ostala primanja u naturi.

Isplata pozajmice radniku koji je vlasnik tvrtke

Isplata pozajmice radniku koji je istovremeno i vlasnik tvrtke tretira se na isti način kao da je vlasnik tvrtke netko drugi. Vlasnik tvrtke može iz vlastite kompanije isplatiti pozajmicu sebi jednako kao i ostalim svojim zaposlenicima.

Pravila su ista, obračunata kamata na pozajmicu treba biti minimalno 2% kako je zakonom propisano i uz uvjet da se isti uvjeti i mogućnost daje svim zaposlenicima. Kod privatnika koji su ujedno sami sebi poslodavci i smatraju ako je kompanija nijhova da sa računa tvrtke mogu koristiti novac i za svoje privatne potrebe, može doći do problema ako ne plate potrebne poreze i doprinose na sve poslovno neopravdane troškove.

Svaki privatnik ima ili svog knjigovođu ili se koristi uslugama knjigovodstvenih servisa dobit će savjet na koji način se može provesti isplata pozajmice radniku (vlasniku) i da se pri tome obračunaju zakonski najniža kamata 2% i izbjegne plaćanje nepotrebnih poreza i doprinosa. Novac tvrtke se zakonski ne može koristiti u privatne svrhe bez da se ne plati porezi i dporinosi državi.

Isplata pozajmice radniku od strane druge tvrtke

Isplata pozajmice radniku od strane druge tvrtke moguće je ako ta druga tvrtka ima registriranu djelatnost obavljanja financijskih pozajmica. Radnik može tražiti pozajmicu od tvrtki koje se bave pozajmicama i registrirane su za obavljanje tih djelatnosti.

Radnik kao i svi građani Hrvatske ima pravo od financijskih tvrtki dati upit i zahtjev kojim će se realizirati isplata pozajmice radniku. U ovom slučaju radnik se tretira kao i svaki građanin Hrvatske i kamata se obračunava prema trenutnim tržišnim uvjetima.

Ukoliko radnik traži pozajmicu od neke tvrtke koja nije registrirana za obavljanje financijskih djelatnosti moguća je isplata pozajmice. Prema zakonu se tada tretira kao pozajmica između pravne i fizičke osobe. Ukoliko tvrtka isplaćuje pozajmicu radniku koji nije njezin zaposlenik također takvu mogućnost mora dati i svojim zaposlenicima i držati se najniže kamatne stope od 2% godišnje. U protivnom se svaka isplata tretira kao pogodovanje pojedincu i podliježe oporezivanju u skladu sa Zakonom o porezu na dohodak.

         
Ocjena: 4.7 / 5 (585 ocjena)