Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 11:10
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Što je osiguranje kredita

Za što služi osiguranje kredita?

Kada ugovarate kredit, postoji vam opcija koju će vam bankar ponuditi, a to se zove osiguranje kredita. Ukoliko ne znate što je osiguranje kredita, uglavnom to vam je vrsta osiguranja koju korisnik kredita može ugovoriti kako bi se osigurao u slučaju nemogućnosti otplate ostatka kredita banci. Osiguranje se sklapa tokom proces ugovaranja kredita u banci, te vam ovu policu osiguranja nudi osiguravajuća kuća u partnerstvu sa bankom. Osiguranje se odnosi na situacije gdje vam se dogodi neka nepredvidivi financijski problem, zbog teške bolesti korisnika kredita, uslijed otkaza od strane poslodavca, bolovanja na poslu, trajne i potpune nesposobnosti za rad te zbog same smrti korisnika kredita. Banke vam nude dvije opcije paketa sa različitim kombinacijama pokrića, a to su vam standardno pokriće koje pokriva rizik od smrti i potpune nesposobnosti za rad, te puno pokriće koje pokriva uz standardno i rizike od bolovanja, teške bolest te nezaposlenost odnosno otkaza od strane poslodavca.

Koje pogodnosti donosi osiguranje kredita?

Htjeli biste ugovoriti stambeni kredit, no strah vas je dugoročne obveze i potencijalne nemogućnosti otplate do kraja kredita? U tom slučaju vam je osiguranje kredita odlična opcija za vas! Osiguranje kredita vam omogućava da sebe osigurate kao korisnika kredita od svih mogućih scenarija koje bi se mogle dogoditi vama i potencijalno bi ugrozile vašu mogućnost otplate kredita do kraja. Krediti jako dobro dođu kada si želite kupiti auto, obnoviti svoj krov ili kada želite si financirati neke druge stvari u životu, poput vašeg vjenčanja ili studiranje. No, kada ugovorite kredit, to dolazi sa svojom dozom odgovornošću, a to je redovno otplaćivanje rate kredita svakog mjeseca narednih na koliko već godina ste vi bili ugovorili svoj kredit. Ako imate određeni strah da bi vam se moglo nešto dogoditi što bi spriječilo vašu urednu otplatu kredita do kraja, onda je dobro tokom ugovaranja kredita sklopiti i osiguranje kako biste mogli mirno spavati bez straha.

Kako se ugovara osiguranje kredita?

Osiguranje kredita možete u svakoj poslovnici banke ugovoriti koja ima sklopljeno partnerstvo s osiguravajućom kućom. Kod svake banke koje nudi osiguranje kredita, nudi vam dva paketa u svojoj ponudi, a to su standardno pokriće i puno pokriće. Prednosti osiguranja kredita su vam što imate sigurno pokriće za sve slučajeve rizika, korisnik kredita i njegova obitelj mogu se osjećati sigurno, te imate isplatu štete bez obzira imate li neke druge police osiguranja ugovorene. Polica osiguranja se jako lako i brzo ugovara, i to možete ugovoriti tokom sklapanja ugovora za kredit. Također, povoljnija je i premija osiguranja! Polica osiguranja se sklapa na vremenski period trajanja same otplate kredita. Premiju police osiguranja se plaća skupa sa ratom kredita, te korisnik kredita mora otplatiti mjeseče obroke premije police osiguranja sve do otplate cijelog kredita. Za slučaj smrti ili kompletne nesposobnosti za rad, osiguravajuća kuća će isplatiti cijeli iznos nedospjele glavnice kredita. Za privremenu nesposobnost za rad i nezaposlenost, isplatiti će do 12 do maksimalnih 36 mjesečnih rata. Dok za slučaj teške bolesti korisnika, isplatiti će do maksimalnih 36 mjesečnih rata kredita.

         
Ocjena: 4.9 / 5 (635 ocjena)